top of page

Varg, Järv och Örnar i Vinterland

Kall pudersnö med mild vårvintersol i den vilda taigan. Att se och fotografera rovdjuren i sådana förhållanden är en dröm för många naturintresserade och entusiastiska naturfotografer! Just nu pågår spännande händelser i vargflocken på resmålet i den finsk-ryska gränszonen. Då alfa-hanen gick bort i våras har nu en yngre hane börjat visa alfa-hane beteende och verkar nu bilda alfa-par med en ny ung tik. Den gamla alfa-honan "Vargflicka" (på plats kallad "Light Girl") finns fortfarande kvar. Kommer det att etableras ett nytt alfa-par? Under resan i mars avslutas vargarnas parningstid och vi kanske kan göra unika observationer som ger oss svar på flera spännande frågor!? Kommer det finnas nya vargungar i reviret till våren? Under "varg-resorna" i september kan vi kanske få se svaret!?

Nu under resan i mars sitter vi bekvämt i uppvärmda gömslen! Inga problem med kameror eller annat, även om temperaturen går under -20 utanför! Gnistrande pudersnö och spana efter varg och järv är en upplevelse! På kväll och natt lyser fullmånen och det går att spana och även fota om man tar till vissa trix.

Både kungsörn och havsörn brukar ses på fotoavstånd flera gånger varje dag. Belysningen från den vita snön underifrån ger suverän exponering av flygande örn!

Vårvinter i taigan är speciell och stämningsfull. Välkomna att boka denna speciella resa!

Vilda hälsningar,

Magnus Fredriksson, reseledare

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page