top of page

Rovdjursland - Specialist på rovdjur i östra Finland

 

Rovdjursland grundades av Magnus Fredriksson och den legendariske naturfilmaren Bosse Kristiansson som började filma rovdjur i finska gränszonen redan på 1980-talet. Rovdjursland drivs nu av Magnus Fredriksson som sedan 2013 specialiserat sig som fotoguide i östra Finland med ambitionen att leverera det bästa av upplevelse och foto av rovdjuren med bra researrangemang!

 

Rovdjursland är fokuserat på att arrangera bra resor för entusiaster av natur, vilda djur och naturfoto. Andelen återkommande deltagare utgör majoriteten av deltagarna och många deltagare har rest med Rovdjursland 5-10 gånger. Förutom själva naturupplevelserna och fotomöjligheterna har den goda gemenskapen på resorna blivit viktigare och viktigare under åren - som att åka på äventyr med en grupp vänner! Rovdjursland gör även resor enbart för stammisar på personlig inbjudan. Ni entusiaster för naturfoto är välkomna att ta del av detta!

 

Den ursprungliga idén med Rovdjursland var att göra resor som vi själva skulle vilja åka på med likasinnade deltagare, så som Magnus Fredriksson och Bosse Kristiansson resonerade. I denna anda fortsätter Rovdjurslands verksamhet framåt - resor av entusiaster för entusiaster! Det bästa av rovdjursfoto och researrangemang för de som värdesätter det bästa. 

 

BRA PRISER OCH MÅNGA MERVÄRDEN

 

Rovdjurslands specialisering på rovdjur i östra Finland och det nära samarbetet med resmålet gör det möjligt att hålla bra priser och skapa mervärden och bättre fotomöjligheter! Verksamheten är i ständig utveckling för att förbättra foto och reseupplevelse för deltagarna. 

Anmäl gärna att få Rovdjurslands nyhetsbrev HÄR

Följ även Rovdjursland på Facebook HÄR

Naturfotografen Magnus Fredriksson leder fotoresor och fotoworkshops om rovdjur och fågelfoto i vildmark i Norden
_Q8K5490.jpg
Magnus Fredriksson, Fil. Dr.

 

Magnus Fredriksson driver företaget Rovdjursland Fotoresor.

Med ett genuint naturintresse som grund är han naturfotograf med en bakgrund som biolog och forskare. Han är researrangör, fotoguide och reseledare.

 

Han har arrangerat resor till Finland sedan 2013 med flera resor per år, vilket gett omfattande erfarenhet av resmålet och av fotografering av rovdjur. Platsen har blivit ett andra hem och han känner igen många av individerna av rovdjur, deras inbördes förhållanden och beteenden. 

 

Kontakta gärna Magnus för frågor via "Kontakt" i menyn!

Magnus Fredriksson tillsammans med Lassi Rautiainen på resmålet i Kuikka i östra Finland. Lassi är en legend inom gömslefotografering av rovdjur och är den som startade med denna verksamhet på 1980-talet. Han driver lodgen och gömsleområdet tillsammans med sin son Sami. Rovdjursland har samarbetat med Lassi sedan starten och det var hos Lassi som Rovdjurslands medgrundare, Bosse Kristiansson, började filma rovdjur på 1980-talet. Här finns en lång historik av bra samarbete. 

Naturfotografen Magnus Fredriksson leder fotoresor och fotoworkshops om rovdjur och fågelfoto i vildmark i Norden
Roland Ulfeld

 

Roland "Rolle" Ulfeld är en hängiven naturfilmare som driver firman Rolands Naturfoto. Han håller bl.a. kurser om hur man filmar och gör naturfilm och han är lärare på Moderskeppet som arrangerar fotokurser. Han har en lång karriär som audio-visual manager på Stockholmsmässan bakom sig och är en verklig expert på ljud och bild. Han har många gånger rest till Finland för att filma rovdjur. För Rovdjursland håller han workshops om hur man filmar med sin vanliga kamera på vissa av resorna.

Cicci Nr 2.jpg
BIG Travel resebyrå

Det går utmärkt att få hjälp att boka sina flygbiljetter till resmålet, inklusive annat som kan behövas för resandet. Cecilia på resebyrån Big Travel hjälper gärna Rovdjurslands resedeltagare med detta. Meddela om detta önskas. 

bottom of page