top of page

Upplev och fotografera björn, järv och varg!

 

Östra Finland är den bästa platsen för björnsafari och att uppleva och fotografera de vilda stora rovdjuren från björngömsle under säsongens varierande årstider. Platsen är extremt bra för björn, varg och järv och normalt ses rovdjuren varje kväll, ofta helt nära gömslena! Här finns en stor vargflock. Verksamheten med björngömslen har bedrivits på platsen sedan 1980-talet. 

 

Här finns alltid fler gömsleplatser än gäster och många olika gömslen i olika miljöer. Detta ger valmöjligheter till olika upplevelser och fotografering varje kväll! Allt under rådgivning av Magnus Fredriksson, en av områdets mest erfarna fotoguider och reseledare.

Deltagare har sett och fotograferat björn på alla Rovdjurslands resor till Finland sedan starten 2014 och vargar har setts nästan varje kväll på resorna de senaste åren!

 

Vi erbjuder våra deltagare ett mycket fördelaktigt pris! Därtill mervärden som personlig rådgivning och fototaktik inför varje ny kväll i gömslena, samt intressant information om rovdjuren på plats. Lokala busstransporter ingår i priset, samt all mat på plats och boende på lodgen. 

Fotoresor till Finland med naturfotograf Magnus Fredriksson. En upplevelseresa med fokus på rovdjur, björn, järv och varg.
Fotoresor till Finland. Fotografera järv
9_Q8K5716.jpg
Rovdjuren

 

Det är vanligt med nära möten med rovdjuren från gömslena i fint ljus och i oförstörda vackra varierande taiga-miljöer. Björn och varg är vanligast med flera olika individer, intressant dynamik och beteenden mellan individerna, samt omsättning på olika individer under säsongen. Järv ses ofta här, många gånger på nära fotoavstånd. Även kungsörn och havsörn ses ofta.

 

Här blir det normalt många fototillfällen i bra ljus och på varierande avstånd - allt från enstaka meter alldeles inpå gömslena till längre avstånd i det vackra taigalandskapet.

En viktig del är att ge deltagarna en inblick i rovdjurens dolda liv i vildmarken. Guiden Magnus Fredriksson har efter flera hundra nätter i gömslena sedan 2013 erfarenhet att känna igen individerna och deras individuella historia. Detta tillför mycket till upplevelserna och det hela blir mycket mer spännande och intressant!

 

Miljöer och gömslen

 

Gömsleområdet ligger inne i den finska gränszonen mot ryssland - vi har tillstånd att vistas där för gömsleverksamheten. annars råder där beträdnadsförbud, vilket ger en unik ostörd vildmark. Gömsleområdet består av fyra olika platser nära varandra med med olika miljöer - stor myrmark, sjö, skog och skogsbryn. Det tar ca 15 minuter med bil från lodgen till gömslena. 

 

Det finns ca 20 gömslen, allt ifrån större gömslen för 4-6 personer, flera för 2-3 personer och även mindre singlelgömslen. Gömslena är väl anpassade för naturfotografer. Torrtoa finns skyddat just utanför varje gömsle. 

EXKLUSIVA MÖJLIGHETER!

Rovdjursland är i hög grad engagerad i att utveckla nya fotomöjligheter på platsen, samt att ge deltagarna extra möjligheter genom olika åtgärder och planering

RÄTT UPPLEVELSER!

Själva naturupplevelsen är viktigast för de flesta deltagare. Vi talar om "fotoupplevelser" där starka naturupplevelser fås  samtidigt som utmärkta fotomöjligheter - detta är vad Rovdjursland vill erbjuda! Djuren ska visa naturliga beteenden vad gäller födosök och interaktioner mm. Det ska vara en vildmarksupplevelse!

 

Boende och bokning

 

Vi bor på en vildmarkslodge som ligger på privat mark vackert beläget på en udde i en fin sjö. Platsen är väldigt avlägsen ute i vildmark med långt till annan bebyggelse. Här har vi rum med god vandrarhemstandard, matsal, samt ett vardagsrum för möten och gemenskap. Dessutom bastu och sjön just intill att bada i. 

 

Över natten stannar vi i gömslena som har enkla sängar. Möjlighet finns även att åka hem och sova på lodgen då det mörknat. 

 

All mat ingår med stadig frukost och stadig tidig middag, samt fika under dagen. Dessutom matsäck till gömslet.

 

FLYG

BIG Travel resebyrå hjälper gärna till att ordna flygbiljetterna. Avgift 150 SEK per bokning. Meddela om denna hjälp önskas! Obs, kostnad för flygbiljett ingår inte i resans pris.

 

LOKALTRANSPORT MED BUSS 

Alla marktransporter i Finland med hyrd buss ingår i priset. En stor fördel då kostnaderna för nödvändiga transporter från flygplatsen annars kan bli betydande. Dessutom dagliga transporter ut till gömsleområdet ingår.

 

BOKNING AV RESA

Sänd intresseanmälan för att delta i resa via "Kontakt" i menyraden ovan. 

 

Vi tillämpar mycket generösa resevillkor!

bottom of page